Handleiding

Homepagina aanpassen

De homepagina is een flexibele pagina die je naar eigen inzicht kan indelen. Bovenaan de pagina is er een blok met een grote achtergrondfoto. In dat blok zitten drie elementen:
1. Laatste nieuws
2. Widgetblok: Homepage #1
3. Widgetblok: Homepage #2
Het element met laatste nieuws toont automatisch het laatste nieuws of wedstrijdverslag dat is toegevoegd. Naast het laatste nieuws is het eerste widget blok, Homepage #1. Dit blok kan naar eigen inzicht gevuld worden met één of meerdere widgets. Hoe je widgets plaatst en gebruikt lees je in de widget handleiding.

Onder de elementen laatste nieuws en Homepage #1 bevindt zich het widgetblok Homepage #2. Hier kun je opnieuw zelf widgets plaatsen naar eigen inzicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan widgets die de laatst gespeelde wedstrijd van het eerste elftal tonen.

Onder het blok met de foto bevindt zich een blok met twee elementen.
1. Homepage inhoud
2. Widgetblok: Homepage #3

Het eerste element, homepage inhoud, toont de inhoud die is ingevuld op de Home pagina via Pagina’s > Home in het WordPress admin menu. Dit element wordt alleen getoond als er inhoud aanwezig is. Het tweede element, Homepage #3, kan naar eigen inzicht gevuld worden met widgets. Hoe je widgets plaatst en gebruikt lees je in de widget handleiding.

De drie widget gedeeltes:

widgetareas.001

Hieronder staat de home pagina afgebeeld in het WordPress admin menu. In het witte inhoud blok in het midden kan inhoud geplaatst worden dat verschijnt op de homepage boven het widgetblok Homepage #3. Aan de rechterkant in het blok ‘Pagina-attributen’ is het template ‘Home’ geselecteerd, wat ervoor zorgt dat de homepage zijn vorm krijgt en hoef je niet te wijzigen. Onder het blok ‘Pagina-attributen’ bevindt zich het blok ‘Uitgelichte afbeelding’. Hier kun je de achtergrondfoto op de home pagina plaatsen en vervangen.

homepagebewerken


Menu