Handleiding

Stap 1: Uploaden op de server

Deze handleiding wordt binnenkort aangevuld.

De inhoud van het bestand dat je van ons hebt ontvangen, site.zip, moet worden geupload op de server van je hosting-provider. Met andere woorden, de bestanden moet online gezet worden. Dit kan op twee manieren, namelijk met behulp van een FTP-programma, of via de website van je hostingprovider. Het is aan te raden om dit met behulp van een FTP-programma te doen. Hoe dit werkt leggen we in deze handleiding uit.

Kies een FTP-programma

Om te beginnen moet eerst een FTP-programma geïnstalleerd worden. Er zijn een aantal gratis FTP-programma’s beschikbaar voor zowel Windows als Mac. Wij bevelen aan om te werken met FileZilla.

In de hoofdmap of een eigen map installeren

Je hebt de keuze om WordPress in de hoofdmap (root) te installeren, of in een eigen map (zoals ‘site’). Wij bevelen aan om WordPress een eigen map te geven door de hele map ‘site‘ te uploaden naar de hoofdmap van je server. De reden hiervoor is dat je zo geen bestanden door elkaar krijgt. Zo heb je eveneens tijd om eerst de nieuwe website klaar te zetten voordat je de oude offline haalt!

Je website bevindt zich in eerste instantie op de plek jouwdomein.nl/sitemaar we leggen je later uit hoe je ervoor zorgt dat de website op je hoofddomein werkt.

Als je FileZilla gebruikt, sleep de map ‘site’ dan van links naar rechts in de hoofdmap van de FTP-server, zoals hieronder weergegeven. Wacht vervolgens tot alles is geupload en ga verder naar stap 2.

filezilla-move-amateurvoetbalsite

filezilla


Menu